Annonse
Foredrag - Reserver din plass

Utesteder i Oslo

Utesteder

Samleside over utesteder i Oslo som vi har omtalt. Klikker du deg inn på den enkelte side finner du en omtale av stedet, adresse, bilder og kart. Alle typer utesteder er med, konsertscener, clubb-steder, standup, puber, barer og kafeer. Du finner også hva skjer oversikt for Oslo.

Parkteatret Scene
Olav Ryes plass 11, Grünerløkka

Parkteatret Scene har de siste årene etablert seg som en av de mest populære konsertscenene i Oslo, både for publikum og artister. Sceneopplevelsen er unik, med god lyd og en fantastisk nærhet til scenen. Du finner program på Parkteatrets nettside.

Les mer

Hva-Skjer App for Oslo
Alle steder

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Oslo med vår App for Iphone. En tur på byen? På jakt etter en god konsert eller utstilling? Eller simpelthen finne arrangementer som passer for barna? Last ned Appen via denne siden.

Les mer

Victoria Nasjonal Jazzscene
Karl Johans gate 35

Victoria er et historisk lokale med mye kultur i veggene. Lokalet har vært både kino, teater og revyscene, men fra 2008 altså fast hus for Nasjonal jazzscene. Her har landets jazzpublikum et godt sted å oppleve og oppdage musikk av høy kvalitet.

Les mer

Latter
Holmensgate 1

Underholdnings-huset på Aker Brygge består av to scener, én hovedscene med plass til ca 500 mennesker og én klubbscene med plass til ca 300 mennesker. I tillegg finnes også en restaurant, uteservering og fem barer. På scenen står landets beste standup-komikere.

Les mer

Collets Cafe
Colletts gate 33

Trivelig bydels-kafe i krysset ved Colletsgate/ Ullevålsveien like ved St. Hanshaugen. Faste Quiz-kvelder, konserter eller annet gøy. Om sommeren er det uteservering.

Les mer

The Villa Dancing Oslo
Møllergata 23

The villa dancing Oslo er et sted som setter dansingen i fokus og hvor Oslofolk kan slå seg løs i dansen. Klubben satset på elektronisk musikk og anerkjente Djer. Klubbens sjarm og renommé gjør at publikum vil komme tilbake. The villa åpnet i Mars 2007. De leier også ut lokalet til bursdager og lignende.

Les mer

The Scotsman
Karl Johans gate 17

Scotsman er en stor pub med scene og uteservering hele året. I tillegg til sport og spill, har Scotsman faste arrangementer og live musikk. Dørene åpnet 4. juli 1974 og har siden da vært åpne for tørste gjester. Denne populære puben finner du i Karl Johans gate 17.

Les mer

Skuret Bar og Scene
Christian Krohgs gt. 2

Røff pub og konsertsted på Grønland. Skuret er enkelt innredet med grove materialer og diverse stålkonstruksjoner. Her kan du oppleve god musikk, men også andre kulturarrangementer som standup show, pop-quiz mm.

Les mer

Lompa - Olympen
Grønlandsleiret 15

Restauranten var i 2008 gjennom en omfattende oppussing og fremstår i dag som helt ny. Det tradisjonsrike lokalet fra 1800-tallet har stor takhøyde og store malerier med Oslo-motiver på veggene.

☆ 5 Les mer

Palace Grill
Solligt 2

Palace grill består av gourmet-restauranten Palace Grill og den brune Palace Bar. I bakgården Skaugum er det uteservering om sommeren. Av og til er det intimkonserter på Palace. Artig sted med god mat!

Les mer

Verkstedet
Hausmannsgate 29

På Verkstedet kan du oppleve små konserter eller klubbkvelder. Lokalet er lite og intimt, med teglsteinsvegger, små sittegrupper og en lang sofa. Verkstedet har også en stor bakgården med sofaer og varmelamper.

Les mer

Blå
Brenneriveien 9C

På Blå spilles det mest jazz, men klubben søker å tilby kvalitetsmusikk innenfor også andre stilarter. Foruten musikk har Blå teaterfremføringer, cabarét, høytlesning, utstillinger, installasjoner og debatter.

Les mer

Chateau Nightclub
Grensen 10

Øverst i Mona Lisa Huset i Grensen finner du Chateau Nightclub. Her kan du sette deg godt tilbake i en av de behaglige sofaene mens den profesjonelle betjeningen sørger for at du får nyte stedets gode atmosfære.

Les mer

Revolver
Møllergata 32

Møllergatas lille rockeperle. I første etasje får man øl, cocktails, rock og mat av ypperste kvalitet, i kjellereren arrangeres konserter og klubb, samt div kulturarrangementer. Hva mer kan man ønske seg?

Les mer

Café Mono
Pløens gt. 4

Mono har blitt en viktig konsertarena i Oslo med flere musikk-arrangementer hver uke. Det er gratiskonsert lørdager kl 18:00. Mono er en hyggelig og svært populær kafé på Youngstorget.

☆ 10 Les mer

Café con Bar
Brugata 11

Moderne og populær bar og kafé i Brugata på Grønland. Som regel er det massevis av folk der. Café con bar et bra utvalg med småretter, men også forskjellige hovedretter. Noen ganger er det konsert eller DJ på Café con Bar.

Les mer

Joes Sportsbar
Fridtjof Nansens Plass 9

Midt i Oslo sentrum, rett ved siden av Oslo Rådhus og Aker Brygge ligger Joes Sportsbar. Her kan du få med deg det meste av sport på storskjerm. Hver weekend kjører barkeeperne og DJs i gang kjempeparty med nye og gamle hits.

☆ 1 Les mer

John DEE
Torggata 16

Live klubb og konsertscene som ligger i underetasjen til Rockefeller. John DEE har plass til ca 400 personer. Her arrangeres forskjelige typer konsert med både kjente og ukjente band, eller klubb konsepter. I kjelleren under John DEE finnes en pub.

Les mer

Dattera til Hagen
Grønland 10

Ligger på Grønland og består av to etasjer og en bakgård som er åpen i sommersesongen. I annen etasje er det bar og forskjellige klubb konsepter fra tirsdag til lørdag. Populært og trivelig sted.

Les mer

Last Train
Karl Johans Gate 45

Last Train er en veletablert rock-scene med over 20 år bak seg i Oslo. Stedet er en av de viktigste møteplassene for Oslos og Skandinavias rock-scene. Last Train holdt sin aller første konsert i mars 1990.

Les mer

Cafe Mir
Toftes gate 69

Koselig og spesiell kafe med scene på Grünerløkka. Lokalet er utsmykket med rare ting og i kjelleren kan du sitte i gamle flyseter. I helgene arrangeres det ofte konserter på Mir.

Les mer

Justisen Bar og Restaurant
Møllergaten 15

Justisen hører til de tradisjonsrike utestedene i Oslo. Restauranthuset holder til i en av de eldste gårdene i Møllergata. Lokalene er høyst spesielle med trapper, avsatser kriker og kroker -og alle steder er det folk, masse folk.

Les mer

Ivars Kro
Grønland 14

Ivars Kro på Grønland har levende musikk alle kvelder fra kl 22, og fra 17 på søndager. De holder åpent helt til kl 03.00 hver eneste kveld. I annen etasje finner du en stor pianobar med stort utvalg i baren.

Les mer

The Dubliner Folk Pub
Rådhusgt. 28

Irsk pub i Rådhusgata like ved Christiania Torv. Her treffer du alltid masse folk, selv midt i uken er det et yrende liv på The Dubliner. Live Irsk musikk i helgene, men ofte også i uken.

Les mer

Herr Nilsen jazzkafe
C.J. Hambros plass 5, (Utenfor Tinghuset)

Hyggelig jazzkafè ved Tinghuset! På Herr Nilsen kan du oppleve meget bra live jazz både i helgene og midt i uken. Mange kjente jazzmusikere har underholdt publikum fra Herr Nilsens scene.

Les mer

Horgans
Hegdehaugsveien 24

Horgans leder an i markedet med sin kontinuerlige utvikling, og er veldig populært for sine stamgjester og sine nye gjester. Fra torsdag til lørdag igjennom fylles "storstua" opp med et mangfold av gjester, som studenter, forretningsfolk, artister og bohemer.

Les mer

Smelteverket
Maridalsveien 17

HEART og SOUL! Dette blir en av Oslos lengste barer - og med sine 20 støpejernsvinduer ut mot Akerselva blir Smelteverket et sted utenom det vanlige. Interiøret har et røft og maskulint, men varmt uttrykk, som gjenspeiler noe av historien til Mathallen som broverksted. Direkte inngang fra Mathallen og en egen inngang fra broen ved nedre foss.

Les mer

Hard Rock Cafe
Karl Johansgate 45

Hard Rock Cafe er en stor internasjonal kjede med restauranter i mange land. I Norge finner du Rockecafeen i travle Karl Johansgate i Oslo. I kafeen finnes rikelig med flatskjermer, scene, 3 barer, bowlingbane og en egen restaurant-avdeling.

Les mer

Den Gamle Major
Bogstadveien 66

Gamle Major er en folkelig brun pub hvor enhver er velkommen til å nyte god mat og drikke i avslappende omgivelser. Den Gamle Majors pub åpnet sine dører 21. september 1921, og har med det en lang og stolt tradisjon innen servering av god mat og godt drikke.

Les mer

Gamla
Grensen 1

Gamla er en av Oslos eldste konsertscener med live-konserter siden 1976. Stedet Holder til i samme bygning som Stortovets Gjestgiveri. På Gamla spilles det mye jazz, men også punk, rock, pop og roots.

Les mer

Tempest
Tordenskioldgt. (like ved Rådhuset)

Fotballpub og diskotek/ nattklubb i Oslo sentrum ved Rådhuset. På Tempest finnes en sentralt plassert bardisk med sittegrupper på begge sider. Dansegulvet finner du i et hjørne av lokalet. I tilknytning til Tempest er det også en restaurant.

☆ 7 Les mer

Rockefeller
Gamle Torgata bad, Torgata 16

Dette er en av de store konsertscenene i Oslo. Kjente band og personer fra både inn og utland har besøkt Rockefeller. Det skjer alltid mye spennende på dette stedet. Rockefeller har et flerkulturelt preg over seg.

Les mer

Da Vinci
Grensen 10

Da Vinci er en sportsbar, pub og kro med beliggenhet i Grensen. Her finnes storskjermer og et uttall av kanaler slik at du får mulighet til å følge dine favoritt-sportsbegivenheter.

Les mer

Cosmopolite
Vogtsgata 64, Torshov

Cosmopolit skal være et møtested for alle musikk- og kulturinteresserte i Oslo, uavhengig av politisk, religiøs eller kulturell bakgrunn. En viktigste scene i Oslo for formidling av jazz og verdensmusikk.

Les mer

Cafeteatret
Hollendergaten 8

CAFETEATRET på Grønland i Oslo åpnet i oktober 2006, og er en arena for kunst- og kulturopplevelser, samt servering med miljøprofil. Vi presenterer et variert program av teater, konserter, cabareter og galleri.

Les mer

Cafe Sør
Torggata 11

Avslapet atmosfære med klubbmusikk og konserter innimellom. Cafe Sør har bra utvalg i baren til greie priser. Lokalet er i to nivåer med sittegrupper og sofaer. Om sommeren er det fortauservering utenfor.

☆ 10 Les mer

Andys Sportspub og Pianobar
Stortingsgata 8

Andys er Oslos eldste og mest tradisjonsrike sportspub, og har holdt til i de samme lokalene i Stortingsgaten i mer enn 40 år. I mange tiår har Andys holdt til i de samme lokalene midt i smørøyet av Oslo Sentrum. Med utsikt over spikersuppa har Andys sett puber, utesteder og spisesteder komme og gå.

Les mer