Guider > Severdigheter > Oslo Ladegård

Oslo Ladegård

Oslo Ladegård Ladegården slik den står i dag ble bygget i 1725 oppå kjelleren til den middelalderske bispe-gården fra slutten av 1500 tallet. Det er omvisning i Oslo Ladegård om sommeren. Her er også en liten kafe.

Historie

Det opprinnelige anlegget som er fra 1200 tallet ble bygget som et borganlegg i stein. Det var dette som var Bispeborgen, et kvadratisk lukket anlegg som var både bolig og forsvarsanlegg. Biskopen kunne gå direkte fra boligen og inn til St. Halvardskatedralen via en gangbro. Da den siste biskop flyttet ut i 1554 fofalt anlegget, det ble i 1579 overtatt av borgermester Christian Mule. Mule oppførte sitt anlegg på bispeborgens østre fløy. Ladegården ble oppført på restene av borgermester Christian Mules anlegg i 1725, og den inneholder i dag restaurerete saler fra 1700 og 1800-tallet. Du finner også en utstilling som viser hvordan Oslo så ut i middelalderen.

Oslo Ladegård
Oslo Ladegård

Omvisninger og konserter

kontoret på Oslo Ladegård er åpent hele året, og tilbyr omvisninger i bygningen og i Middelalderbyen hele året etter bestilling. I mai - september holdes det faste, åpne omvisninger. Det arrangeres konsert i Ladegården annenhver onsdag hele året.

Kontakt informasjon

Adresse: St. halvards plass, Oslo gt. 13, 0192 Oslo
Telefon: 22 19 44 68
Kontakt epost: oslo.ladegard@kul.oslo.kommune.no
Nettside: Besøk nettsiden her

Kart - Her finner du Oslo LadegårdOm denne siden

Denne siden ble sist oppdatert: 9. februrar 2014


Aktuell informasjon

Hva skjer i Oslo

Finn ut hva som skjer i Oslo. Velg en dag i kalenderen for å vise arrangementer denne dag.

Hoteller i Oslo

Hoteller i Oslo
Alle hoteller i Oslo på en side. Se vår store hotellguide for Oslo. Du kan sjekke pris eller bestille rom direkte via våre sider.
Annonser