Om cookies
Annonse
Hva-Skjer Nyhetsbrev Oslo

Attraksjoner i Oslo

Attraksjoner

Oslo har en rekke attraksjoner. Det Kongelige Slott, Akershus festning og Vigelandsparken er steder alle bør kjenne til. Men det finnes selvsagt også flere steder du bør oppdage. Her er listen.

Det Kongelige Slott
Henrik Ibsens Gate 1

Slottet har tre etasjer og er bygget i nyklassisk stil. Det var Kong Carl Johan som tok initiativet til bygging av Slottet, men han døde før det stod ferdig i 1849. På grunn av pengemangel tok det nærmere 25 år fra grunnsteinen ble lagt ned til Slottet stod ferdig.

Les mer

Sinnataggen
Vigelandsparken

Sinnataggen er Gustav Vigelands mest berømte figur. Den lille gutten holder til på broen i Vigelandsparken. I parken finnes også en svært omfattende utstilling av over 200 andre figurer. Det er gratis inngang hele året, hele døgnet.

Les mer

Oslo Rådhus
Rådhuset

Rådhushallen er et av landets største representasjonsrom -godt kjent fra utdelingen av Nobels Fredspris hver vinter. Utsmykkingen av Oslo Rådhus står våre fremste kunstnere bak.

Les mer

HL-senteret
Villa Grande, Huk Aveny 56

Omfattende utstilling om Holocaust. Lyd, bilder, film, gjenstander og tekst viser historien om folkemordet på de europeiske jødene, og den nazistiske statens massedrap og forfølgelse av flere folkegrupper og minoriteter.

Les mer

NRK Omvisning
Bjørnstjerne Bjørnsons plass 1

NRK ønsker både enkeltpersoner, familier og grupper velkomne til omvisning i kringkastingsbyggene på Marienlyst i Oslo. Turen går også innom det tradisjonsrike Radioteatret. Omvisningene passer godt både for skoleklasser, pensjonister og familier.

Les mer

Bogstad Gård og Museum
Sørkedalsveien 826

Like ved Bogstadvannet ligger denne praktfulle gården fra slutten av 1700-tallet. Bogstad Gård var statsminister Peder Ankers hjem. Anlegget drives i dag som museum og bondegård.

Les mer

Klokkespillet i Rådhuset
Oslo Rådhus

Klokkespillet er fra 1949 og ble formelt overlevert til Oslo Rådhus i 1952. Den gangen bestod spillet av 38 klokker der de 4 største var produsert i Tønsberg. Oslo Rådhus fikk nytt klokkespill i 1999 og er nordens største klokkespill.

Les mer

Icebar Oslo
Kristian IV’s gate 12

ICEBAR OSLO er Oslos nye, store attraksjon, både for innfødte og turister. Is som benyttet som byggemateriale for kunst og større konstruksjoner. Icebar designen, menyen, og musikk har vært en stor inspirasjonskilde og gir de besøkende en isopplevelse som både kan ses, høres og smakes.

Les mer

Stortingsbygningen
Stortinget,

I 1856 ble det vedtatt med 59 mot 47 stemmer at man skulle oppføre stortingsbygningen etter den svenske arkitekt Emil Victor Langlet sine tegninger. Det nye stortingsbygget ble åpnet våren 1866 og skulle være et symbol på uavhengighet og frihet.

Les mer

Holmenkollen
Kongeveien 5

Holmenkollbakken ble åpnet i 1892 men er ombygd flere ganger siden den gang. Det er mulig å komme opp i hopptårnet. Holmennkollen er den mest besøkte turistattraksjonen i Norge. Inne i fjellet ved hoppet finner du Skimuseet.

Les mer

Nobels Fredssenter
Brynjulf Bulls Plass 1

Her er alle fredsprisvinnere og deres arbeid presentert. Fredssenteret arrangerer også utstillinger, forteller historien om Alfred Nobel og de andre Nobel-prisene. Nobels Fredssenter ligger i den gamle Vestbanen ved Rådhusplassen i Oslo.

Les mer

Hans Majestet Kongens Garde

Garden utfører vakthold for kongefamilien og er en spesialisert eliteavdeling under Hæren. Oppdraget er å sørge for kongefamiliens sikkerhet i enhver situasjon. Det sies at en gardist må være både gentelmann og spesialisert kampsoldat.

Les mer

Akershus Festning
Akershus Festning

Festningen ligger i grønne omgivelser like ved Rådhuset og Aker Brygge. På Festningsområdet finner du også Hjemmefrontmuseet, Forsvarsmuseet, Akershus Slott og Slottskirken. her er det virkelig historie i alle vegger.

Les mer

Vigeland - Vigelandsparken
Vigelandsparken. Hovedinngang fra Kirkeveien.

Det var Gustav Vigeland som laget modellene til alle figurene i Vigelandsparken. Den største av dem er Monolitten, en 17 meter høy granittblokk. Vigelands steinhuggere brukte 14 år på å hugge ut alle figurene i Monolitten.

Les mer

Aker Brygge

Aker Brygge er idag et område som omfatter en variasjon fra bolig og kontor, til shopping og underholdning. Det finnes vel 40 serveringssteder, alt fra enkle kafeer til finere restauranter.

Les mer

Oslo - gjennom mine øyne

Hverdagsstemninger fra Oslo. Øyeblikksbilder med og uten ord. Oslo – gjennom mine øyne er et resultat av min kjærlighet til Oslo og en stadig større glede av fotografering. Ettersom jeg har stor interesse for arkitektur og historie, er nok bloggen preget av det. Hovedintensjonen er imidlertid å vise noe annet enn de vanligste turistattraksjonene og gjerne med et glimt i øyet.

Les mer