Om cookies
Annonse
Hva-Skjer Nyhetsbrev Oslo

Bilder fra Oslo

Bilder

Hovedstaden i bilder! Oslo har mange flotte steder det er verdt å bli kjent med. Små rare gater, parker, fjorden, øyene for å nevne noen. På denne siden viser vi deg Oslo i bilder.

Utsikt fra Rådhustaket

Bilder tatt fra taket på toppen av Oslo Rådhus en fin sommerdag. Utsikt over Aker brygge, Rådhusbryggene, Oslofjorden, Hovedøya, Bygdøy, Vippetangen, bysentrum, Slottet og Akershus festing.

Les mer

300 Oslobilder!

Vi har samlet over 300 bilder fra Oslo her. Du finner bilder fra fjorden, øyene, Oslomarkene og naturen i Oslo forøvrig. Kjente steder og bygninger. Steder med utsikt over byen og fjorden. Spesielle gater, steder og episoder. Disse bildene er vist over 500.000 ganger, og er Oslos første og eldste bildeside.

Les mer

Dampskipet Børøysund
Nedenfor Akershus festning

Veteranskipet ligger like nedenfor Akershus festning. Børøysund ble bygget i 1908 og var kombinert slepe og rute dampskip. Norsk Veteranskibsklub i Oslo overtok skipet i 1969. Brukes nå som museumsfartøy. Se bilder av DS Børøysund på denne siden.

Les mer

Stort fargebildet av glassmaleriet i Fagerborg kirke. Bildet er fra 1903, laget av den ungarske kunstneren Max Roth, Den oppstandne Kristus. (Foto: Laszlo Borka).

Les mer

Mette-Marit og Ingrid Alexandra

Stort bilde av Kronprinsesse Mette-Marit og Prinsesse Ingrid Alexandra som leser Folk og røvere i Kardemommeby. Bilder er tatt innendørs i juni 2007. Prinsessen er her vel 3 år gammel og følger ivrig med på røverhistorien i boken.

Les mer

Sognsvann

Sognsvann er et populært friområde nord i Oslo. Området er tilrettelagt med tursti rundt vannet som også kan brukes av folk i rullestol.

Les mer

Bilder fra 17 mai i Oslo

Selv om værgudene ikke viste seg fra sin beste side var folk i godt humør denne 17 mai lørdagen. Som vanlig marsjerte toget forbi slottet og barna vinket til Kongen. Etter salutten på Akershus festning glimtet solen til så vidt også. Se bildene her.

Les mer

Prins Sverre Magnus

Prins Sverre Magnus ble født den 3. desember 2005 og trer inn i arverekken til Kronen etter Hennes Kongelige Høyhet Prinsesse Ingrid Alexandra. Hans Majestet Kongen har bestemt at Prins Sverre Magnus ikke skal tituleres Hans Kongelige Høyhet.

Les mer

Operaen i Oslo
Kirsten Flagstads plass 1

Operahuset har nærmere 1100 rom og tre saler, fordelt over 38.500 kvadratmeter. Hovedscenen med 1356 sitteplasser, Scene 2 med 440 sitteplasser og én prøvesal med 200 sitteplasser.

Les mer

Bilder av Dyna fyr

Lykter, varder og andre landfaste merker sammen med staker og bøyer i sjøen gir og har gitt viktig informasjon om farvannet for dem som ferdes sjøveien. Dyna fyr er Oslos mest kjente sjømerke.

Les mer

Leah Isadora Behn er datter av Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn. Hun ble født den 8. april 2005 på Bloksbjerg på Hankø. Dette bilde ble tatt den 10. april 2005.

Les mer

Kronprinsesse Mette-Marit

Kronprinsesse Mette-Marit ble født 19. august 1973. Hun giftet seg med Kronprins Haakon i august 2001. Hennes barn heter Marius Borg Høiby, Prinsesse Ingrid Alexandra og Prins Sverre Magnus.

Les mer

Kronprins Haakon

Kronprins Haakon ble født 20. juli 1973. Han er sønn av Kong Harald V og Dronning Sonja. Kronprins Haakon giftet seg med Mette-Marit Tjessem Høiby august 2001. Kronprinsen er den første i arverekken til den norske tronen.

Les mer

Bilder av Slottet

Kong Karl Johan satte i gang byggingen av Slottet i 1825. Det er bygget i nyklassisk stil i tre etasjer. Slottet er oppført i pusset teglstein og det er tegnet av H. D. F. Linstow. Om sommeren er det omvisniger med guide, åpent for alle.

Les mer

Kong Harald

Kong Harald V ble født 21. februar 1937 på Skaugum. Han er sønn av Kong Olav V og Kronprinsesse Märtha. Kong Harald ble signet i Nidarosdomen den 23. juni 1991, han tok da valgspråket alt for Norge.

Les mer

Kronprins Haakon åpner T-baneringen

Høytidelig åpning av T-baneringen i Oslo den 21. august 2006 ved HKH Kronprins Haakon. Kronprinsen får også prøvekjøre de nye vognene av typen MX3000. Alle vognene skal være i drift i 2009.

Les mer

Bilder fra Holmenkoll-søndagen

Holmenkollsøndagen er hopprenn og folkefest, det er pølser på termos, Kvikklunsj, norske flagg, bikkja i bakken og Kollenbrøl. Se stemningsbilder fra det aller siste rennet i 2008, før Holmenkollbakken pusses opp.

Les mer

Prinsesse Ingrid Alexandra

Hennes Kongelige Høyhet Prinsesse Ingrid Alexandra ble født i Oslo den 21. januar 2004. Prinsessen er datter av Deres Kongelige Høyheter Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit. Prinsessen ble døpt den 17. april 2004 i Slottskapellet ved Slottet i Oslo.

Les mer

Dronning Sonjas 70-årsdag

Gruppebilde fra Dronning Sonjas 70-årsdag den 4. juli 2007. Bildet er tatt ombord i Kongeskipet i forbindelse med feiringen av dagen. Det var overskyet og regn i luften da bildet ble tatt. Du finner også en oversikt med navn på de Kongelige gjestene som ble fotografert.

Les mer

Bilder av Kronprinsfamilien 2008

Familiebilde av Kronprinsfamilien fra 2008. Familien består av Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit, Prinsesse Ingrid Alexandra, Prins Sverre Magnus og Marius Borg Høiby.

Les mer

Nyfødt Prins Sverre Magnus

En Prins er født! Se Kronprinsparets egne bilder av den nyfødte. Bildet er tatt hjemme hos Kronprinsparet på Skaugum. Prinsen ble født på Rikshospitalet lørdag den 3. desember 2005 klokken 10.45 og heter Sverre Magnus.

Les mer

Dronning Sonja

Dronning Sonja ble født 4. juli 1937 i Oslo. Hun giftet seg med Kronprins Harald i august 1968. Dronning Sonja ble signet i Nidarosdomen 23. juni 1991 sammen med Kong Harald.

Les mer

Prinsedåpen

Bilder tatt i forbindelse med dåpen av Prins Sverre Magnus. Dåpen fant sted i Slottskapellet lørdag den 4. mars 2006. Dåpsseremonien var ved Biskop Ole Christian Kvarme. Det var Hennes Majestet Dronningen som bar Sverre Magnus til dåpen.

Les mer

17 mai 2005 - Bilder

Bilder fra 17. mai feiringen i Oslo sentrum. Det var sol og pent vær denne flotte 17. mai formiddagen. Hele 115 skoler fra Oslo deltok i toget. Hovedstaden sprudlet av liv, musikk og glade mennesker.

Les mer

17 mai 2004 - Bilder

Bilder fra 17 mai feiringen i Oslo sentrum. Over 100 skoler gikk forbi Slottet i det fine og varme sommerværet. Oslo har en rekke dyktige musikkorps som underholdt både store og små. Byen var full av festglade folk denne 17 mai mandagen. Vi har satt sammen et lite bildegalleri på denne siden.

Les mer

17 mai i Oslo 2007 - Bilder

Bilder fra 17 mai feiringen i Oslo sentrum. Festkledde folk og strålende solskinn fra nesten skyfri himmel var rammen rundt årets feiring. Se bildene fra årets nasjonaldag i Oslo på denne siden.

Les mer

17 mai i Oslo 2008 - Bilder

Bilder fra 17 mai feiringen 2008 i Oslo sentrum. Det var en kjølig værtype med vind og regn. Dette satte ingen stopper for det gode humøret hos barn og voksne.

Les mer

T-banen i Oslo
T-banen

Bilder av t-banen i Oslo av typen MX3000. Vognene ble satt i drift i 2006. Fra høsten 2009 var det 63 vognmodulene med i alt 189 vogner i drift i hele Oslo. Fra 2014 var det 115 vognsett i drift. T-bane vognene er levert av Siemens AG i Østerrike.

Les mer

Bilde fra Akershus Festning i Oslo. Gardist på broen mot sjøen og Vippetangen. Bildet er fra en vinterdag på 2000-tallet. Akershus Festning er en Middelalderborg fra 1300-tallet.

Les mer

Emma Tallulah Behn - Bilde

Bilde av Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn sin nyfødte datter. Fødselen fant sted i parets hjem i Lommedalen utenfor Oslo 29. september 2008. Barnets navn blir Emma Tallulah Behn.

Les mer

Mette-Marit og Ingrid Alexandra 2008

Bilde av Kronprinsesse Mette-Marit og Prinsesse Ingrid Alexandra ute i vinterkulden. Bildene ble tatt januar 2008. Prinsessen er her 4 år gammel. Ingrid Alexandra er nummer to i arverekken til den norske tronen.

Les mer

Prinsesse Ingrid Alexandra 3 år gammel

Bilde av H.K.H. Prinsesse Ingrid Alexandra. Bildet er tatt i juni 2007 utendørs i grønne omgivelser. Prinsessen er her vel 3 år gammel. Hun er nummer to i arverekken til den norske tronen.

Les mer

Fra barnetoget 17. mai 2010

Barnetoget som går forbi Slottet. Det var overskyet vær i Oslo denne 17. mai mandagen. Som vanlig var stemningen fantastisk og humøret på topp. Bildet fra barnetoget i det dette passerer Kongen og Slottet. 17. mai i Oslo er alltid en flott opplevelse.

Les mer