Om cookies
Annonse
Hva-Skjer Nyhetsbrev Oslo

Severdigheter i Oslo

Severdigheter

Oversikt - severdigheter i Oslo. Enten du er på besøk i Oslo eller bor i byen, da er dette severdigheter du bør vite om. Oslo er en spennende og flott by med en lang rekke severdige plasser.

Utsikt fra Rådhustaket

Bilder tatt fra taket på toppen av Oslo Rådhus en fin sommerdag. Utsikt over Aker brygge, Rådhusbryggene, Oslofjorden, Hovedøya, Bygdøy, Vippetangen, bysentrum, Slottet og Akershus festing.

Les mer

Villa Grande
Huk Aveny 56

Villa Grande ligger på Bygdøy og var førerbolig for Vidkun Quisling under den andre verdenskrig. Vidkun og Marie døpte boligen Gimle gudenes bolig da de flyttet inn her i 1942. Nå er det Holocaustsenter i Villa Grande.

Les mer

Telthusbakken

TelthusbakkenDenne bratte kneiken er en av de mest idylliske Oslogater som er bevart. Små hus med mange forskjellige fasonger og farger klorer seg fast i skråningen opp mot Gamle Aker kirke. En rusletur i dette historiske strøket anbefales virkelig.

Les mer

Damstredet
Damstredet ingang fra Fredensborgveien

Sjarmerende strøk med sma hus tett i tett. De fleste husene ble bygget på første halvdel av 1800-tallet. Mellom husene, som alle er bebodd, går det trange gater, trapper og smau.Henrik Wergeland bodde en periode i Damstredet.

Les mer

Bilder fra 17 mai i Oslo

Selv om værgudene ikke viste seg fra sin beste side var folk i godt humør denne 17 mai lørdagen. Som vanlig marsjerte toget forbi slottet og barna vinket til Kongen. Etter salutten på Akershus festning glimtet solen til så vidt også. Se bildene her.

Les mer

Klosterruinen på Hovedøya

Ruinen er som en labyrint med mange innganger og åpninger. For å komme ut til Hovedøya tar du ferge fra Vippetangen. Området har gode info-skilt om klostertes historie som er helt tilbake til 1100-tallet. Klosterruinen passer bra for besøkende med barn.

Les mer

Oslo Rådhus
Rådhuset

Rådhushallen er et av landets største representasjonsrom -godt kjent fra utdelingen av Nobels Fredspris hver vinter. Utsmykkingen av Oslo Rådhus står våre fremste kunstnere bak.

Les mer

Operaen i Oslo
Kirsten Flagstads plass 1

Operahuset har nærmere 1100 rom og tre saler, fordelt over 38.500 kvadratmeter. Hovedscenen med 1356 sitteplasser, Scene 2 med 440 sitteplasser og én prøvesal med 200 sitteplasser.

Les mer

Oslo Ladegård
St. halvards plass, Oslo gt. 13

Ladegården slik den står i dag ble bygget i 1725 oppå kjelleren til den middelalderske bispe-gården fra slutten av 1500 tallet. Det er omvisning i Oslo Ladegård om sommeren. Her er også en liten kafe.

Les mer

Bilder av Slottet

Kong Karl Johan satte i gang byggingen av Slottet i 1825. Det er bygget i nyklassisk stil i tre etasjer. Slottet er oppført i pusset teglstein og det er tegnet av H. D. F. Linstow. Om sommeren er det omvisniger med guide, åpent for alle.

Les mer

Basarhallene
Bak Oslo Domkirke ved Stortorget

Fredelig og tilbaketrukket ligger denne grønne oasen like bak Oslo Domkirke. Her finner du restaurant Baltazar, en koselig uteservering og forskjellig typer brukskunst. Se innom neste gang du går langs Karl Johan.

Les mer

Akershus Festning
Akershus Festning

Festningen ligger i grønne omgivelser like ved Rådhuset og Aker Brygge. På Festningsområdet finner du også Hjemmefrontmuseet, Forsvarsmuseet, Akershus Slott og Slottskirken. her er det virkelig historie i alle vegger.

Les mer

Løvene på Løvebakken

Det var kunstneren Christopher Borch som laget modellen til skulpturene. Siden det hastet med å få hugget ut løvene til åpningen av stortinget i 1866, ble en drapsdømt steinhugger satt til å utføre det ærefulle oppdraget.

Les mer

Bånkall gård på Romsås
Bånkall gård på Romsås

Bånkall gård på RomsåsGården har røtter helt tilbake i middelalderen. I perioden 1836 til 1846 var den skysstasjon. Bånkall gård er fredet og den og de omkringliggende arealer eies av Oslo kommune.

Les merRelevante aktuelle Guider

Attraksjoner

Oslo har en rekke attraksjoner. Det Kongelige Slott, Akershus festning og Vigelandsparken er steder alle bør kjenne til. Men det finnes selvsagt også flere steder du bør oppdage. Her er listen.

Les mer