Om cookies
Annonse
Hva-Skjer Nyhetsbrev Oslo

Øyene og sjøen i Oslo

Øyene og sjøen

Oslo er også en maritim by med sjøfart og kystkultur. I Oslofjorden finnes flere spennende øyer med gammel maritim bebyggelse og spennende historie. Det går ferge til de fleste stedene.

Sollerudstranda
Nedenfor Lysaker stasjon

Strender er mangelvare her i Oslo, men bak Gjensidigebygget (Storebrand) på Lysaker finner du faktisk en strandlinje med hvit sand. Det er en stor parkeringsplass like ved stranden. Ved stranden er det også en fin gresslette til ballspill ol.

Les mer

Langøyene

Skal du bade, fiske eller campe, bør du vurdere Langøyene som ditt reisemål. Øyene er helt bilfri og med god fergeforbindelse fra Oslo i sommerhalvåret. På de frodige øyene finnes også byens flotteste campingplass.

Les mer

Revierhavnen Kro
Hovedøya

Restaranten ligger på Hovedøya og er kun tilgjengelig med båt. Gjestene kommer med egen båt til gjestebryggen mens firma som bestiller større selskap kan bruke vanlig rutebåt. Holder åpent i sommerhalvåret.

Les mer

Hovedøya

Øyen er et populært friområde for Oslos innbyggere. Det går ferje fra Rådhuset (Aker Brygge), hele året. På Hovedøya er det mange fine tursteder ved sjøen. Du finner også gamle klosterruiner og flotte badeplasser.

Les mer

Nakholmen
Nakholmen

Nakholmen er bebygget med nær 200 små hytter. På øyen finnes også en liten butikk og fergebrygge. Nakholmen ligger ca 15 minutters båttur fra Oslo. Det går ferge fra Rådhuset (Aker Brygge). På denne siden finner du bilder av øyen.

Les mer

Lysaker
Lysaker

Lysaker er et strøk med boliger, industri og kontorer helt øst i Bærum kommune i Akershus på grensen mot Oslo. Lysaker er et av norges mest trafikkbelastede område. Men helt nede ved sjøen er det faktisk mulig å både fiske og bade. Det maritime preget har reddet Lysaker fra å drukne i kontorbygg og støyende biler eller tog.

Les mer

Bilder av Dyna fyr

Lykter, varder og andre landfaste merker sammen med staker og bøyer i sjøen gir og har gitt viktig informasjon om farvannet for dem som ferdes sjøveien. Dyna fyr er Oslos mest kjente sjømerke.

Les mer

Kavringen fyr

Kavringen er en liten holme rett utenfor Hovedøya i indre Oslofjord. På holmen står det et rødmalt fyrtårn fra 1892. Inne i fyrtårnet lagres tidskapselen med hilsener til fremtiden. Kavringen er også fredet som sjøfuglreservat.

Les mer

Kongeskipet Norge

I 1948 ble K/S Norge gitt som folkegave til Kong Håkon og har siden vært i Kongefamiliens eie. Skipet har en lang historie som begynte i England i 1937. Kongeskipet har fast tilholdssted utenfor "Kongen" i Frognerkilen.

Les mer

Heggholmen fyr

I 1827 ble det inngått en avtale mellom styrmann Svend Iversen og Havnevesenet om at Iversen skulle ha en fyrlampe i huset sitt. Slik starter historien om fyret på Heggholmen.

Les mer

Hovedøya - kart

Hovedøya er har mange spennende og fine steder. Dette kartet viser deg de viktigste severdighetene på den historierike øyen. For å komme til Hovedøya tar du ferge fra Rådhuset (Aker Brygge).

Les mer

Håøya i Oslofjorden

Håøya ligger i Frogn men eies av Oslo kommune. Det går ferge fra Aker brygge ned til Håøya i sommersesongen. Det er gratis og tillatt å telte på friluftsområdet av Håøya. Det er også flere fine steder og brygger for båtfolket.

Les mer

Slik finner du bryggeplass i Oslo

Du visste det kanskje ikke, men det finnes faktisk ledige bryggeplasser til en rimelig penge her i Oslo. Her får du vite hvordan du går frem for å skaffe deg en plass. Regn med en del ventetid før du får tildelt din egen plass.

Les mer

Dyna fyr
Fyrvokterboligen - Dyna fyr

Dette er Oslos mest kjente sjømerke. Fyret ligger på skjæret Dyna rett utenfor Bygdøy. Med beliggehet midt i leia for båttrafikken fra indre havn har fyret i en årrekke hatt en viktig funksjon. Dyna fyr er fra 1874.

Les mer

Øyene i Oslo

De ligger kun et steinkast fra de travle sentrumsgatene og er derfor viktige rekreasjonsområder for Oslofolk. Hele året går det ferge fra Rådhuset (Aker Brygge) ut til de fleste øyene.

Les mer

Oslo sett fra sjøen

Bilder av Oslo sett fra sjøen. Bildene viser Vippetangen, kornsiloen, Havnevesenets hovedkontor, Hovedøya, Cruise-kaien, Akershus festning, Rådhusbryggene og Oslo Rådhus. Men også diverse båter langs bryggene.

Les mer

Båtservice
Rådhusbrygge 3

Båtservice Sightseeing A/S driver sommerfergen mellom Oslo og Bygdøy. Du kan også være med på minicruise og fjordsightseeing på Oslofjorden. Avgang fra Rådhusbryggen i Oslo. Minicruise Hop on - Hop off går hele året.

Les mer

Båtforeninger i Oslo

Båtforeningene i Oslo disponerer mangen tusen bryggeplasser. Trenger du egen bryggeplass bør du søke om tildeling fra en av de som har avtale med Oslo kommune om å bruke kommunens strandlinjer til bryggeanlegg.

Les mer

Bilder fra øyene og fjorden

Vi er stadig ute på fjorden med kamera. I vårt fotoalbum finner du derfor bilder fra øyene og sjøen i Oslo. Albummet oppdateres regelmessig med nye bilder fra den maritime siden av Oslo.

Les mer

Cruiseskip anløp Oslo

Oslo besøkes av en lang rekke Cruiseskip gjennom hele året. På denne siden finner du en liste over hvilke cruiseskip som ligger til kai i Oslo sommeren. Du finner også forventede anløp.

Les mer