Om cookies
Annonse
Hva-Skjer Nyhetsbrev Oslo

Vigeland - Vigelandsparken

Vigeland - Vigelandsparken

Det var Gustav Vigeland som laget modellene til alle figurene i Vigelandsparken. Den største av dem er Monolitten, en 17 meter høy granittblokk. Vigelands steinhuggere brukte 14 år på å hugge ut alle figurene i Monolitten.

Populær skulpturpark

Monolitten, som stod ferdig i 1943, er omkranset av 36 figurer i granitt som alle viser mennesker i forskjellige livsfaser. På Monolittplatået har du vid og flott utsikt over Oslo by. Figurene, symbolene og hele stedet innbyr til refleksjon og ettertanke. Fontenen er plassert på en mosaikkbelagt plass. Seks menneskefigurer bærer et kar som utgjør selve fontenen. Sinnataggen finner du på broen over Frognerdammen. Sinnataggen er en av Vigelands mer berømte figurer. Den sinte gutten ble kidnappet en høstnatt på nittitallet, han ble da gjenstand for mye oppmerksomhet. Smijernsporter med figurer av mennesker, dyr og drager, omgir Monolittplatået og hovedinngangen. Vigelandsparken er Oslos største attraksjon.


Kunstneren

Gustav Vigeland kom fra en småborgerlig familie på Sørlandet. Hjemmet var disharmonisk og vistnok preget av farens ubalanserte sinn. 15 år gammel kom Vigeland i treskjærerlære i Oslo, men det var billedhugger han ville bli. I 1889 ble han elev av de to skulptører, Bergslien og Skeibrok. I 1890 laget han sin første statue med suveren beherskelse. Vigeland opplevde ikke selv å se vigelandsparken ferdig. Omkring 1950, altså etter kunstnerens død, var de fleste skulpturer og parkens deler kommet på plass.

Mer informasjon om Vigelandsparken
Åpningstider: Hele døgnet, alle dager i året, gratis adgang
Adresse: Hovedinngang fra Kirkeveien ved Majorstuen

Meld deg på gratis Nyhetsbrev

Kontakt informasjon
Sted: Vigeland - Vigelandsparken
Adresse: Vigelandsparken. Hovedinngang fra Kirkeveien., Oslo
Nettside Vigeland - Vigelandsparken
Kart - Her finner du Vigeland - Vigelandsparken
Longitude: 10.704932 - Latitude: 59.925710