Om cookies
Annonse
Hva-Skjer Nyhetsbrev Oslo

Øyene i Oslo

Øyene i Oslo

De ligger kun et steinkast fra de travle sentrumsgatene og er derfor viktige rekreasjonsområder for Oslofolk. Hele året går det ferge fra Rådhuset (Aker Brygge) ut til de fleste øyene.

Hvilken øy du bør velge

Hovedøya, Gressholmen og Langøyene er de tre mest interessante øyene. De har alle en spennende historie og mange flotte steder, rikt plante og dyreliv, samt bebyggelse av fin gammel årgang. På disse tre øyene er det tilrettelagt for turer og friluftsliv. Lindøya, Nakholmen og Bleikøya er bebygget med hytter og derfor ikke så godt egnet for friluftsliv. Det samme gjelder Ormøya og Malmøya som er bebygget med boliger, broer og bilvei. Sjursøya er det ikke noe natur igjen på, den brukes i dag som industriområde og containerhavn. Det er ingenting i veien for å avlegge hytteøyene en visitt, de har så absolutt sin sjarm, men skal du bade, fiske, gå tur eller slappe av, anbefales Hovedøya, Gressholmen eller Langøyene. De er alle perler i Oslofjorden, helt bilfrie!

Hovedøya

Var fra gammelt viktig i forsvarssammenheng. Øyen har derfor en rekke gamle forsvarsinstallasjoner og bygninger. Men best kjent er nok øyen for den gamle klosterruinene fra 1100 tallet som ligger midt inne på øyen. På Hovedøya er det mange fine badeplasser, og det er en stor gresslette som kan brukes til ballspill. En del av øyen er avsperret og brukes som båthavn. Ferge nr 92 eller 93 til Hovedøya går hele året.
Les mer om Hovedøya

Gressholmen

Gressholmen henger sammen med Heggholmen og Rambergøya. Øyene blir også kalt for kaninøyene da det nærmest kryr av ville og tamme kaniner. På Heggholmen ligger et gammelt fyr med tilhørende vokterbolig. Gressholmen har en del gammel og fin bebyggelse etter fabrikkvirksomheten der ute. Stedet har fine badeplasser og egen kro -Gressholmen Kro. Ferge nr 93 til Gressholmen går hele året.
Les mer om Hovedøya

Langøyene

Her kan du bade, slå opp telt, fiske eller gå turer. Øyen var egentlig to øyer, nordre og søndre Langøy men sundet mellom dem er fylt igjen og er i dag en stor gresslette. på sletten er det god plass til ballspill og andre aktiviteter som krever plass. Langøyene har campingplass, kiosk, flott sandstrand og eget område for naturistbadere. På øyen er det også skog og villkratt. Fergen til Langøyene, som har rute nr 94, går kun i sommermånedene juni, juli og august.
Les mer om Hovedøya

Slik kommer du til til øyene i Oslo

For å komme ut til øyene tar du ferge fra Rådhuset (Aker Brygge. Det er Oslo-fergene som traffikerer alle øyene (med unntak av Bygdøy). Om sommeren går det flere ferger i timen, fra morgen til midnatt. Om våren og høsten noe sjeldnere avganger, om vinteren er det innskrenkede ruter med 2-4 daglige avganger. Alle fergene går innom forskjellige øyene på hver runde. Blir du med ferge nr B1 en runde får du en fin sightseeing på Oslofjorden. Ruten er da: Rådhuset - Hovedøya - Bleikøya - Gressholmen - Lindøya øst - Lindøya vest -Nakholmen - Hovedøya - Rådhuset, turen tar ca 1 time. Du betaler lokal takst, altså det samme som på buss og bane, for fergeturen. Sjekk ut rutetider fra ruter.no.
Les mer om Hovedøya

Øyene i Oslo
Fra Hovedøya

Meld deg på gratis Nyhetsbrev