Om cookies
Annonse
Hva-Skjer Nyhetsbrev Oslo

Langøyene

Langøyene

Skal du bade, fiske eller campe, bør du vurdere Langøyene som ditt reisemål. Øyene er helt bilfri og med god fergeforbindelse fra Oslo i sommerhalvåret. På de frodige øyene finnes også byens flotteste campingplass.

Populær badeøy og campingplass

Langøyene ligger i Nesodden kommune, men det går sommerferje fra Vippetangen i Oslo hver time. Langøyene er flittig besøkt gjennom hele sommersesongen, da er det et yrende badeliv der. På sørsiden er det naturistbadeplass.

Det er mulig å sette opp telt for å overnatte på Langøyene. I sommermånedene er det mange ferierende. Det er en rekke flotte "private" teltplasser nede ved strankanten på nord og nordvest siden av øyen. Du kan nyte livet i stillhet og solnedgang mens seilbåtene glir forbi.

Langøyene var egentlig to øyer, Nordre Langøya og Søndre Langøya. Sundet mellom dem var Oslos søppelfylling frem til 1949. Sundet er nå flott gresslette med god plass til ballspill og lek. Langøyene har bryggeanlegg og kiosk, og du får oppleve tufter etter gammel bebyggelse.

Øyene er virkelig verdt et besøk, uansett om du skal bade, campe, fiske eller bare gå deg en tur.

Langøyene
Langøyene campingplass

Hvordan du kommer til Langøyene

Du tar ferje fra Rådhuset (Aker Brygge). I sommerhalvåret går det 1 ferje i timen. Du finner oppdaterte fergetider fra Ruter.no Det fine er at du betaler kun lokaltakst for fergeturen.

Meld deg på gratis Nyhetsbrev

Kart - Her finner du Langøyene
Longitude: 10.72317 - Latitude: 59.87111