Annonse
Hva-Skjer Nyhetsbrev Oslo

Badeplasser i Oslo

Badeplasser i Oslo

Hovedstaden har mange fine badeplasser og strender. Du kan bade i sjøen, i ferskvann, i en av elvene eller i utendørs badebasseng med vannsklie. Det går buss, bane eller båt til de fleste stedene. På denne siden får du flere tips om hovedstadens badeplasser.

De populære badeøyene

Det går ferge fra Vippeangen nedenfor Akershus Festning ut til badeøyene i indre Oslofjord. Øyene er bilfrie og det er tilrettelagt for bading og friluftsliv. Øyene har også en spennende historie som du kan bli bedre kjent med.

1. Hovedøya
Det er mange flotte badeplasser på Hovedøya og på varme sommerdager er det et yrende badeliv der ute. Hovedøya har sandstrand, gressletter og bakker, knauser, fjell og svaberg. Det er sanitæranlegg, brygge, telefon, kiosk/kafé, gjestebrygge, fiskeplasser, toalett for rullestolbrukere. Ta ferge nr 92 eller 93 fra Vippetangen nedenfor Akershus Festning, du betaler vanlig sporveistakst. Hyppige avganger om sommeren. Les mer

2. Langøyene
Langøyene har campingplass, kiosk, toalett, flott sandstrand og en stor gresslette. På øyen er det også skog og villkratt. Her finnes også et eget område for naturistbadere. Ta ferge nr 94 fra Vippetangen nedenfor Akershus Festning, du betaler vanlig sporveistakst selv om Langøyene er utenfor Oslo kommune. Fergen går kun om sommeren. Les mer

3. Gressholmen
Gressholmen henger sammen med Heggholmen og Rambergøya. Øyene blir også kalt for kaninøyene da det nærmest kryr av ville og tamme kaniner. På Heggholmen ligger et gammelt fyr med tilhørende vokterbolig. Gressholmen har en del gammel og fin bebyggelse etter fabrikkvirksomheten der ute. Stedet har fine badeplasser og egen kro -Gressholmen Kro. Her finnes sandstrand, gressbakker og svaberg, sanitæranlegg. Ferge nr 93 fra Vippetangen nedenfor Akershus Festning, du betaler vanlig sporveistakst. Hyppige avganger om sommeren.

Strender i Oslo

I Oslo finnes det store og små strender ved sjøen du kan bade fra. Noen steder har sandstrand, andre svaberg knauser og berg. De fleste stedene har forbindelse til sentrum med buss. Sjekk ut trafikanten for rutetider.

1. Huk
Ligger på Bygdøy og er et kommunalt friområde. Badeplassen har sandstrand, gresslette og svaberg. Det finnes også sanitæranlegg/ toalett, drikkevann, dusj, telefon. Eget toalett for rullestolbrukere. Det er en avgiftsbelagt parkeringsplass like ved badeplassen. Offentlig kommunikasjon er buss nr 30 mot Bygdøy.

2. Sollerudstranda
Beliggenhet bak Gjensidigebygget ved Lysaker. Her finner du faktisk en flott strandlinje med hvit sand. Det er en stor avgiftsbelagt parkeringsplass like ved stranden. Badeplassen ligger ca 300 meter fra Lysaker stasjon der buss og tog stopper.

3. Paradisbukta på Bygdøy
Ligger på Bygdøy mot Lysakerfjorden. Stedet har sandstrand, gressletter, sanitæranlegg/ toalett, dusj og søppelstativer. Avgiftsbelagt parkering ca 1 km fra stranden. Offentlig kommunikasjon er buss nr 30 mot Bygdøy.

4. Solvikbukta på Malmøya
Ligger på vestsiden av Malmøya med broforbindelser til fastlandet. Koselig sandstrand og gressbakker, sanitæranlegg/ toalett, drikkevann, rampe for funksjonshemmede, flytebrygge. Offentlig kommunikasjon er buss nr 85 mot Malmøya og Ulvøya.

5. Skinnerbukta på Malmøya
Ligger på vestsiden av Malmøya med broforbindelser til fastlandet. Sandstrand, gress og svaberg, sanitæranlegg/ toalett. Bukten er en fin naturhavn for småbåter. Offentlig kommunikasjon er buss nr 85 mot Malmøya og Ulvøya.

6. Nordstrand Bad
Ligger tett ved Mosseveien E18 øst for Ulvøya. Svaberg og gress, brygge. Dårlig med parkeringsmuligheter. Offentlig kommunikasjon er buss nr 81A, 81B, 83, NSB til Nordstrand.

7. Hvervenbukta
Ligger like ved Stubljan syd i Oslo på grensen mot Oppegård. Flott og populær sandstrand, toalett, dusj, og drikkevann. Restaurant i paviljongen som ligger like ved stranden. Mulighet for å parkere.

Badevann

Foretrekker du å bade i ferskvann lar dette seg også gjøre. Her er noen forslag.

1. Bogstadvannet
Her finnes en stor offentlig badeplass med bussforbindelse til sentrum. Området har gresslette og sandstrand. Kjører du bil kan du parkere like ved badeplassen. Offentlig kommunikasjon er buss nr 41 mot Sørkedalen.

2. Sognsvann
Ved Sognsvann er det kjempefine tur, leke- og badeområder. Ta T-bane nr 3 fra sentrum til Sognsvann. Kommer du med bil er det gode parkeringsmuligheter. Området er populært og flittig brukt hele året.

Elver - badekulper

Oslo har noen elver der du kan du bade i rennende rent vann. Her kan du bade i kulper eller små fosser. Finner du det rette stedet kan dette bli en annerledes og morsom badedag.

1. Akerselva - Brekkedammen
Like nedenfor Maridalsvannet, som er Oslos største drikkevannskilde, ligger Brekkedammen. Her finnes et stort friområde med mange fine badeplasser der elven er bred og renner sakte. Les mer

2. Lysakerelven
Det er flere dammer og kulper oppover elven. Bildene på denne siden er tatt mellom Jar og Lilleaker. Her finnes en flott og morsom kulp som virkelig er egnet for bading. Man kan stupe i kulpen eller svømme mot strømmen. Eller hva med å la fossen masere deg på ryggen?

Badebassenger

Vil du heller bade i oppvarmet basseng kan hovedstaden også by deg dette.

1. Frognerbadet
Utendørsanlegget like ved Vigelandsparken har 2 svømmebasseng, stupebasseng, vannsklie og eget barnebasseng med sklie. Vanntemperaturen er alltid minimum 25 grader. Frognerbadet har nytt garderobeanlegg. Les mer

2. Tøyenbadet
Tøyenbadet er et av de mer populære badene i Oslo. I den store svømmehallen finnes et 50 meter langt hovedbasseng, barnebasseng, vannsklie, treningsapparater, badstue, solarium og klatrevegg. Les mer

Linker

Rutetider fra Ruter
Bymiljøetaten Oslo kommune
Badetemperaturer i Oslo
Været i Oslo

Badeplasser i Oslo
Fra Hvervenbukta badestrand

Meld deg på gratis Nyhetsbrev