Om cookies
Annonse
Hva-Skjer Nyhetsbrev Oslo

Klosterruinen på Hovedøya

Klosterruinen på Hovedøya

Ruinen er som en labyrint med mange innganger og åpninger. For å komme ut til Hovedøya tar du ferge fra Vippetangen. Området har gode info-skilt om klostertes historie som er helt tilbake til 1100-tallet. Klosterruinen passer bra for besøkende med barn.

Om Hovedøya

Det opprinnelige navnet var Hofudøya (Høydeøya) etter høyden nordøst på øyen. Hovedøya er 469 mål stor og ble kjøpt av Oslo kommune i 1952 for 4 millioner kroner. Den var klostergods til 1532. Nå er øyen et viktig friområde for Oslofolk.

Oslo kommune har geiter og sauer på øyen om sommerer, disse holder til på et inngjerdet område like ved klosterruinene. Dyrene er tamme og veldig selskapssyke -de liker godt og bli klødd på halsen.

For å verne planter, fugler og fjell har stortinget vernet Hovedøya. Det er forbudt å ta planter på rot, plukke sjeldne blomster og beskadige busker og tær. Du må heller ikke forstyrre fuglelivet.

I 1532 ble klosteret satt fyr på og revet ned. Stein fra klosteret ble brukt til å bygge ut Akershus Festning.

Klosterruinen på Hovedøya

Underjordisk tunnel

Et gammelt rykte vil ha det til at det finnes en undersjøisk tunnel fra Hovedøya til ruinene i Gamlebyen. Om dette er tilfelle vites ikke. Klosterruinene har uansett en mystisk aura. Hva med å besøke stedet etter mørkets frembrudd?

Meld deg på gratis Nyhetsbrev

Kart - Her finner du Klosterruinen på Hovedøya
Longitude: 10.72819 - Latitude: 59.89632