Om cookies
Annonse
Hva-Skjer Nyhetsbrev Oslo

Bånkall gård på Romsås

Bånkall gård på Romsås

Bånkall gård på RomsåsGården har røtter helt tilbake i middelalderen. I perioden 1836 til 1846 var den skysstasjon. Bånkall gård er fredet og den og de omkringliggende arealer eies av Oslo kommune.

Kulturminne i Groruddalen

Groruddalen er ikke akkurat kjent for sine kulturminner. Drabantbyer, motorveier, industri- og næringsbygg vil mange nevne som typisk for området. Glemt og borte er den bynære jordbrukskulturen som dominerte her til langt ut på 1950-tallet. Bånkall gård, øverst i Groruddalen, er derfor spesiell. Med alle bygningene bevart og et nesten intakt kulturlandskap, troner gården som et minne om gammelt skysstell, steinhoggerliv og trange småbrukerkår. (Kilde/ tekst: Byantikvaren i Oslo)

Bånkall gård på Romsås
Bånkall gård

Samarbeid på tvers

Romsås bydel har hatt drift og forvaltningsansvar for gården siden sommeren 1999. Målet er at det skal anlegges et lokalhistorisk aktivitetssenter på eiendommen. Bydelen har et nært samarbeid med Byantikvaren, som bidrar med veiledning og oppfølging. Det er etablert en egen venneforening, Bånkall Gårds Venner, som ser det som sin oppgave å skape blest og interesse for gården. Groruddalen Historielag er også en viktig brikke i dette fargerike samarbeidet.

Meld deg på gratis Nyhetsbrev

Kontakt informasjon
Sted: Bånkall gård på Romsås
Adresse: Bånkall gård på Romsås, Oslo
Nettside Bånkall gård på Romsås
Kart - Her finner du Bånkall gård på Romsås
Longitude: 10.921478 - Latitude: 59.974973