Oslo - Bilder

Bilder fra Oslo


gml_politihus_gronland.jpg
Oslo fengsel1899 viewsLigger på Grønland i Oslo. Stedet på bildet er kjent fra Olsen Banden filmene der Egon kommer ut fra fengselet.
hoyesterett.jpg
Høyesteretts Hus1881 viewsHøyesterett er Norges øverste domstol og har hele landet som virkeområde. Bygningen stod ferdig i 1903 og er tegnet av arkitekt Hans Jacob Sparre fra Bergen. Høyesteretts Hus var tidligere Justisbygningen i Oslo. I bygningen er det nå to paralelle avdelinger.
oraker_skole.jpg
Øraker skole1543 viewsNyoppusset og fin vest i Oslo.
oslo_radhus_2.jpg
Oslo Rådhus3408 viewsHerfra styres byen. Rådhuset brukes også til store arrangementer.2 comments
oslo_tinghus.jpg
Oslo Tinghus2165 viewsOslo tingrett er norges største domstol og behandler både straffesaker og sivile saker. Oslo tingrett holder til i Oslo Tinghus i sentrum av Oslo. Oslo Tinghus og rettssalene er åpne for publikum.
regjeringsbygningen.jpg
Regjeringsbygningen2449 viewsArkitekt Erling Viksjø fullførte arbeidet med Regjeringsbygningen i 1959. Det slanke høyhuset er oppført i naturbetong og i en monumental utførelse.
rytter_politi_1.jpg
Rytterkorpset1890 viewsRytterkorpset, som ble etablert i 1893, er en av de eldste avdelingene i norsk politi. Gjengslagsmål og fyllebråk er en del av hverdagen og stadig oftere er rytterkorpset å se i gatebildet i hovedstaden. Disse to flotte hestene var å se langs Karl Johan en kjølig desemberdag.1 comments
rytter_politi_2.jpg
Politi på hest1743 viewsRytterkorpset er ofte å se langs Karl Johansgt.
stortinget_demo.jpg
Demonstrasjon ved Stortinget2481 viewsNoen ganger demostreres det utenfor Stortinget.1 comments
stortinget_w468.jpg
Stortinget3697 viewsLøvene utenfor Stortinget.
usa_irak_demo_1.jpg
Demonstrasjon - Irak krigen3264 viewsDet var mange som demonstrerte sin avmakt mot USA sin krig mot Irak. Demonstrasjonstoget sluttet ved den Amerikanske ambasade. Politiet beskytter ambasaden.1 comments
 
11 files on 1 page(s)